Persondataloven - Hvem må se data fra elektronisk kørebog?

Der er nogle spørgsmål, der går igen for vores kunder. Én af dem er, hvem der har ret til eller hvem der kan se dine data, når du har en elektronisk kørebog.

Persondataloven

Lad os slå en ting fast – det er kun dig, der har ret til dine data. Det er dine data, og loven (persondataloven) beskytter dig mod at andre kan se dem. Persondataloven §6 starter med:

§6. Behandling af oplysninger må kun finde sted, hvis

1) den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke hertil

Ikke engang her hos Ecofleet kigger vi på dine data uden, du giver lov. Det kan f.eks. være at du ringer ind til os, hvis din bil bliver stjålet og du skal have hjælp til at finde den – så kigger vi selvfølgelig.

Persondataloven og privatlivets fred

Vi kan godt forstå bekymringerne for ens privatliv og tanken om, at der findes data på ens person, som andre på en eller anden måde kan få indblik i, gør én usikker. Vi lever i en verden, hvor der kommer meget information til os – og om os. Det er ikke altid en rar tanke – for nogen mennesker. Derfor er det godt, at vi har persondataloven – og virksomheder, der sikrer dine data.

Der er selvfølgelig undtagelser for en regel – selv for persondataloven, som man kan læse i §6 kan data godt bruges i særlige tilfælde. En politiretskendelse ’overruler’ selvfølgelig også, hvis man skulle stå i så alvorlig en situation, at der er behov for det. Men det er jo ikke det der normalt sker i vores hverdag og kun til vores bedste, når Politiet kommer ind over.

Ecofleet tænker på dig

Det er vores hverdag hos Ecofleet at tage hensyn til problemstillinger som dette. Derfor har vi udviklet vores systemer og servere således dine data er beskyttede, ligesom der står i Persondataloven, at de skal. Vi har endda udviklet kørebogen Autolog, så du helt automatisk holder dine private køreture ”for your eyes only”. Når man laver kørselsregnskab skal man ifølge SKATs dokumentation og kontrol af kørselsgodtgørelse markere, hvilke ture der er private og hvilke der er i erhvervsøjemed. Og i den proces, gemmer systemet dine private ture, så det kun er dig der har adgang og kan se dem. Det er rart for nogle mennesker, der f.eks. skal aflevere deres kørselsregnskab til bogholder eller administrator på jobbet – eller skal have det til gennemgang hos revisor.

Lige meget hvem, der eventuelt skal kigge på data, er det altid rart der er itænkt den problemstilling i produktet. Så har man muligheden for at sætte det op, som man nu føler behov for og altid, så det lever op til kravene fra persondataloven.

Prøv din Autolog kørebog gratis i 60 dage her.

Pin It on Pinterest