autolog-login-start-min

Jeg skriver jævnligt her på bloggen om ofte stillede spørgsmål fra vores kunder. Ét par, der går igen rigtig mange gange er, hvordan logger jeg ind? Jeg har glemt mit password, hvordan bestiller jeg et nyt ? – Og mange andre spørgsmål, der er gode at have svar på lige ved hånden.

Vi har selvfølgelig lavet en FAQ, (liste over ofte stillede spørgsmål) hvor du kan finde svar på de fleste spørgsmål, og her på bloggen vil jeg gå lidt mere i dybden om de forskellige emner, så du kan komme godt fra start med at administrere din kørsel og få mest ud af din Autolog Kørebog.

Du kan også få mere information om, hvordan du bruger kørebogen ved at se vores læringsvideoer, som du kan tilgå ved at logge ind på My Account . Og for mere information kan du også altid orientere dig på vores supportsider, der indeholder hjælpevideoer og -artikler.

Lad os starte med begyndelsen, du har fået din GPS…

Sådan installerer du din GPS

Når du modtager din kørebog, skal du først koble din GPS-enhed (Plug4Plus) til bilens OBD-stik, så den kan indsamle kørselsdata for dig.

Alle nyere biler har et OBD-stik, der oftest er placeret lige under rattet. Den nøjagtige placering kan dog variere fra bil til bil. Når stikket sidder i, vil den begynde at sende data, så snart du tænder bilen første gang efter installering.

Hvis du ikke kan finde OBD-stikket i din bil, kan du søge efter stikkets placering her: søg efter OBD

Her en video, der viser dig, hvordan du installerer din GPS-enhed: Tryk her

Er du nysgerrig hvordan sådan en OBD fungerer, kan du læse om det her

Kørebogen, sådan kommer du i gang og logger ind

GPS-trackeren sender information om dine kørte kilometer til Autolog’s kørebogssystem. Du kan logge ind på systemet og følge med i dine kørte kilometer.

Gå ind på Autolog.dk. Øverst på siden ser du ’ Autolog Login’. Tryk der, så kommer du herind. Du bliver her bedt om at bruge din e-mail og password for at logge ind. Hvis du er ny bruger, findes disse oplysninger i din velkomst-mail. (Husk at tjekke spamfilter)

Jeg har et kørselsregnskab fra tidligere, hvad gør jeg?

Hvis du allerede er i gang med at lave din kørebog for året og lige er gået i gang med Autolog kørebog, kan du føre de to sammen under menupunktet ’Kørselsgodtgørelse’. Her kan du se to felter til opsamling af tidligere data. Det betyder at du sammenfører med vores online-system, så du fortsætter km-stand osv.

Læs om den bedste kørebog godkendt af Skat her

Hvad skal jeg gøre med mine ruter for at få en kørselsrapport?

Når du har kørt nogle ture, kan du logge ind og se dem – ikke før sjovt nok 😊. Under ’Rutelisterne’ ser du et overblik over din kørsel og dine ruter. Ruterne inddeles i tre dele: Ny, Udført og Alle.

Ny: Er alle ’nye’ ture, dvs. ture, der ikke er markeret som udført endnu.

Udført: Denne liste indeholder dine udførte ture.

Alle: Denne liste viser et sammendrag af alle dine ture.

Hver ny tur, du kører, lander i listen Ny, som en rute fra A til B. På Ny-listen kan du godkende dine ture, lave ændringer og tilføjelser.

 Gennemgå først din Ny-liste og sørg for at:

    1. Klassificér dine ture som enten privat eller erhverv.
    2. Tilføj formål.
    3. Markér til sidst turene som ’udført’. Når du har gjort dette, vil turene lande i Udført
  1. Herefter kan du downloade en kørselsrapport baseret på dine godkendte ture. Den kan bruges til at dokumentere din kørsel med.

Ups jeg har lavet en fejl – hvad gør jeg?

Hvis du opdager en fejl og gerne vil rette en rute, du har markeret som udført, kan du flytte turen tilbage i Ny-listen, hvor du kan redigere turen igen:

  1. Sæt flueben ud for de(n) tur(e) som skal redigeres, og dermed lægges tilbage i Ny-listen.
  2. Vælg knappen annullér i bunden af skærmen.
  3. Turen vil nu blive flyttet tilbage og igen være at finde i Ny-listen.

Fortvivl ikke – det hele skal nok løse sig 😊 Læs evt. vores blog her om når kørselsregistrering går i kludder eller om du får en bøde for at føre manuel kørebog – det hjælper 😊

Redigering af ruter  

Hvis du vil ændre i forholdet på en logget tur, kan du sætte et flueben ved turen og trykke på ’Redigér’-knappen, der kommer frem i bunden af siden.

Her er det muligt at ændre oplysningerne en specifik tur, f.eks. i til- eller fra-adresse, dato/tid for start og stop, rettelse af km-antal, klassificering og formål. Husk at trykke på den blå gemknap hvis der foretages ændringer. Det er også muligt at oprette en manuel rute under Ny-listen, hvis der skulle være behov for det.

Opret destinationer, du kører til ofte

Vi kører ofte de samme steder hen, og det er jo oplagt at automatisere, så man ikke skal indtaste igen og igen. Du har mulighed for både at automatisere navngivning og klassificering af de destinationer, du besøger ofte. For at oprette destinationer, skal du trykke på ’Destinationer’ i menuen. Her kan du tilføje mest besøgte destinationer. Kørebogen vil så klassificere og navngive ruter til og fra disse destinationer automatisk.

Er du stadig i tvivl om du skal have en Autolog kørebog, kan du læse 10 gode grunde her

God fornøjelse med din kørebog. Følg med her på bloggen for flere tips og tricks.

Pin It on Pinterest